menü, kosár ⇓

A Jézus Szíve Társasága hírei

2014.11.30.

A benső út - Lelki életed felfedezése - Marilyn Norquist Gustin - KORDA Kiadó

Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!

A benső út - Lelki életed felfedezése - Marilyn Norquist Gustin - KORDA Kiadó

A benső út

Megkezdődik az adventi várakozás. Istenünk érkezését várjuk. Elkezdjük készíteni az útját, amelyen hozzánk érkezhet – amelyen hozzá igyekszünk.

„Egyengetjük az ösvényeit.” Mit jelent ez az én mindennapjaimban? Hogyan egyengethetem az Úr útját a lelkemben? – Gyakorlatias segítséget, irányadást, elmélkedési anyagot, megvalósítható feladatokat kínál ehhez M. Gustin könyve,  A benső út, mindnyájunkat érintő témákkal: önismeret, csöndesség Istenben, belső akadályok kezelése, megbocsátás...

„Ezen az úton mindenki a saját jellemző tulajdonságainak és szükségleteinek megfelelő módon fog haladni. Van, aki méltósággal, csendesen és biztosan, talán gregorián ének kíséretével halad. Más könnyed szökelléssel halad egyik csodáról a másikra, így kiáltva: »Ó, ide nézz!« Ismét más lassan, sok gyötrelemmel, útközben mások terheit hordozva halad. Valaki úgy érezheti, hogy barátai és tanítói hordozzák, és minden módon segítik őt. Vannak, akik társasággal haladnak, míg sokan magányos zarándokok. (...) A cél mindenki számára az élet teljessége Isten szívében. Azért imádkozunk, hogy eljussunk a Szentháromsággal való egységre.” (Részlet a könyv utószavából)

Marilyn Norquist Gustin: A benső út. Lelki életed felfedezése. KORDA Kiadó, Kecskemét, 2014. (2. kiadás)

Ide kattintva megtekintheti a könyvet a KORDA webáruházában,
és meg is vásárolhatja.